Kinderopvangtoeslag aanvragen bij de belastingdienst

Kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten die u maakt voor kinderopvang. Of u deze toeslag krijgt, hangt af van uw inkomen en het aantal uren dat u en eventueel uw partner werken. U vraagt Kinderopvangtoeslag aan bij de belastingdienst. De hoogte van de kinderopvangtoeslag hangt ook af van het aantal kinderen dat naar de opvang gaat, het aantal uren opvang en de uurprijs. Op de website van de belastingdienst kunt u een proefberekening maken. U kunt dan zien hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen.

Kinderopvangtoeslag vraagt u aan bij de belastingdienst Toeslagen. U hoeft maar 1 keer kinderopvangtoeslag aan te vragen. daarna krijgt u de toeslag ieder jaar vanzelf.

LET OP! Wijzigt uw situatie? Dan moet u dit wel doorgeven.

Kinderopvangorganisaties bevoegd om BSN op te vragen

Kinderopvangorganisaties zijn wettelijk bevoegd (conform artikel 38 van de Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen en artikel 1a en 1b van het Uitvoeringsbesluit Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen) en zelfs verplicht om ten behoeve van de kinderopvangtoeslag ouders te vragen naar hun BurgerServiceNummer (BSN) en dat van hun kind.

Wij vragen die gegevens op bij ouders, zodat de Belastingdienst/Toeslagen de administratie van het aantal genoten opvanguren kan koppelen aan de bij de Belastingdienst bekende gegevens.

Meer informatie over dit onderwerp kunt u vinden op www.rijksoverheid.nl.

Kinderopvang De Boefjes

Dierenselaan 24
2573 KH Den Haag
LRK-nummer: 133310802

BSO De Boefjes

Apeldoornselaan 113
2573 LE Den Haag
LRK-nummer: 137705037

Openingstijden

Elke werkdag geopend van
07.30u tot 18.00u

Telefoon: 070 - 369 81 81

Werken bij de Boefjes?

Op dit moment hebben we
de volgende vacatures

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Stuur een e-mail